Skötselråd till tapas-/serveringsbräda

Som namnet säger så är den konstmålade brädan inte en skärbräda i vanlig bemärkelse. Det är inte meningen att du ska skära kyckling eller annat kött på denna bräda, utan den ska användas som en tapas- eller serveringsbräda! Man kan t.ex. servera ost, kex och kallskuret, eller fikabröd på den.

 

Rengöring: Det finns en silikon-försegling mellan träet och lacken, den hindrar vatten från att komma in i skarven - annars kan konstmålningen förstöras underifrån. Du kan ändå inte lägga ner hela brädan under vatten, utan du handdiskar endast den del som enbart består av trä. Lacken/den målade delen torkas av med en fuktad trasa eller mjukt hushållspapper (inga starka rengöringsmedel).


Skötsel: För att brädan ska må bra och hålla sig fin bör du olja in den med jämna mellanrum. Den bästa oljan är paraffinolja! Använd aldrig matoljor som olivolja eller rapsolja - då kommer din bräda att börja lukta illa och det du serverar på brädan kommer att smaka konstigt. 


Hjälp: Vill du ha hjälp med att slipa eller olja in din bräda eller bättra på tätningen så kan jag göra det mot en mindre kostnad. Hör av dig till mig vid frågor och funderingar!E-post: info@ingerskonstigheter.se 

Hemsida: www.ingerskonstigheter.se

Facebook: @ingerskonstigheter

Instagram: @ingers_konst_ig_heter