Om mig


Jag som finns bakom "Ingers konst-IG-heter" heter Inger Gidlund och bor i Vindeln i Västerbotten sedan år 2002. Är född och uppvuxen i Umeå men har också bott i Stockholm samt Uppsalatrakten i totalt 14 år.


Mitt intresse för konst tog fart i och med familjens flytt från Uppsala län till Vindeln och det första mötet med utställningarna på "Konst i kvarn".

Det var inte förrän sommaren 2020 som jag började måla själv. Först provade jag akvarell men jag övergick ganska snabbt till akrylmålning, s.k. fluidart, som jag av en ren tillfällighet hittade på internet. 

Jag är självlärd och har via mina egna misstag och inspiration från andra konstnärer världen runt, utvecklats en hel del sen starten.


Alla mina tavlor är i original, de flesta målade i akryl, och det finns många olika tekniker inom fluidart. Jag målar på både canvas, träpaneler, kakelplattor och skärbrädor. Nu senast har jag börjat skapa berlocker med fluid art och berlocker gjorda av resin och alkohol ink, s.k. resinart.

De flesta motiv jag gör är abstrakta - så betraktaren har sin egen, fria tolkning av vad det föreställer.   


I dagsläget har jag ställt ut mina tavlor två år i rad på "Konst i kvarn" (-21 och -22) och medverkat på ett flertal marknader. En del av min konst finns att se och köpa i Gabriella Wörlins frisersalong "Hairecycle" (i Vindeln).

Jag kommer att medverka på vårmarknaden i Vindeln den 3 juni, samt Hönsmarknaden den 11 juni, (Bodarna 33, i Vindeln), samt Nationalälvens dag (nere på kvarnområdet i Vindeln) den 19 augusti. Du hittar mig även på Bygde- och skördemarknaden på Vindelns Hembygdsgård den 26 augusti. Då finns enbart min brukskonst i sortimentet; serveringsbrädor, träaskar, träfat, glasunderlägg och berlocker i Fluid Art och Resin Art.

Jag kommer att ställa ut mina tavlor på "Konst i kvarn" även i sommar, under perioden 22 juli - 4 augusti.

Där är det öppet varje dag, kl. 11-17.

Välkomna! 

Foton från "Konst i kvarn" nere vid Vindelälven.