Ingers konst-IG-heter

Om mig


Jag som finns bakom "Ingers konst-IG-heter" heter Inger Gidlund och bor i Vindeln i Västerbotten sedan år 2002. Är född och uppvuxen i Umeå men har också bott i Stockholm samt Uppsalatrakten i totalt 14 år.


Mitt intresse för konst tog fart i och med familjens flytt från Uppsala län till Vindeln och det första mötet med utställningarna på "Konst i kvarn".

Det var inte förrän sommaren 2020 som jag började måla själv. Först provade jag akvarell men jag övergick ganska snabbt till akrylmålning, s.k. fluidart, som jag av en ren tillfällighet hittade på internet.

 

Jag är självlärd och har via mina egna misstag och inspiration från andra konstnärer världen runt, utvecklats en hel del sen starten.


Alla mina tavlor är original, de flesta målade i akryl, och det finns många olika tekniker inom fluidart. Jag målar på både canvas, träpaneler, kakelplattor och nu senast på skärbrädor.


De flesta tavlor jag gör är abstrakta - så betraktaren har sin egen, fria tolkning av vad det föreställer.   


I dagsläget har jag ställt ut mina tavlor två år i rad på "Konst i kvarn" (-21 och -22) och medverkat på ett flertal marknader. Nu i höst kan du se några av mina tavlor i Rita Henrikssons butik och galleri "Art & craft". Dessutom finns en del av min konst i Gabriella Wörlins nyöppnade frisersalong "Hairecycle".


På skyltsöndag, 27 november, kommer jag att vara med på julmarknaden i kommunparken i Vindeln (kl.13 - 16). Då kommer jag att ha med mig mina kakelunderlägg, träaskar och serveringsbrädor till försäljning. Du kommer även att hitta ett urval av Siw Olofssons smycken (gjorda med återbruk av bestick m.m.) vid mitt stånd.

Den 10 december kl.12.00 - 16.00 finns jag vid Sjungaregården, i Granö, med samma utbud.


Välkomna! Foton från "Konst i kvarn" nere vid Vindelälven.