Om mig


Jag som finns bakom "Ingers konst-IG-heter" heter Inger Gidlund och bor i Vindeln i Västerbotten sedan år 2002. Är född och uppvuxen i Umeå men har också bott i Stockholm samt Uppsalatrakten i totalt 14 år.


Mitt intresse för konst tog fart i och med familjens flytt från Uppsala län till Vindeln och det första mötet med utställningarna på "Konst i kvarn".

Det var inte förrän sommaren 2020 som jag började måla själv. Först provade jag akvarell men jag övergick ganska snabbt till akrylmålning, s.k. fluidart, som jag av en ren tillfällighet hittade på internet. 

Jag är självlärd och har via mina egna misstag och inspiration från andra konstnärer världen runt, utvecklats en hel del sen starten.


Alla mina tavlor är i original, de flesta målade i akryl, och jag testar gärna olika tekniker inom fluidart. De flesta motiv jag gör är abstrakta - så betraktaren har sin egen, fria tolkning av vad det föreställer.

Jag målar på både canvas, träpaneler, kakelplattor och skärbrädor. Jag gör även berlocker i fluid art och berlocker gjorda av resin och alkohol ink, s.k. resin art. Fr.o.m. i år (-2024) har jag nyligen utökat mitt utbud av brukskonst med bl.a. hushållspappershållare och väggklockor - båda i resin. Jag tycker om att utvecklas genom att prova nya idéer för att inte fastna i enbart ett "fack"!   


I dagsläget har jag ställt ut mina tavlor tre år i rad på "Konst i kvarn" (-21, -22 och -23) och det blir för 4:e gången i år! En del av min konst finns att se och köpa i Gabriella Wörlins frisersalong "Hairecycle" (i Vindeln).

Varje år brukar jag också vara med på olika marknader. I år kommer jag att finnas med på vårmarknaden i Vindeln den 1 juni, och sommarmarknaden i Överrödå den 6 juni. Då finns enbart min brukskonst i sortimentet; hushållspappershållare, några väggklockor, tapas-/serveringsbrädor, träaskar, träfat, glasunderlägg och berlocker m.m.


Välkomna! 

Foton från "Konst i kvarn" nere vid Vindelälven.